Ekonomski savjetnik u Ambasadi Mađarske u Sarajevu, posjetio Međunarodni aerodrom Sarajevo

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, g. Armin Kajmaković je u srijedu 10.08. u radnu posjetu primio g. Pétera Heteia, ekonomskog savjetnika u Ambasadi Mađarske u Sarajevu.
Tema sastanka bila je pokretanje inicijative za uspostavljanje direktne aviolinije Sarajevo – Budimpešta, a u kontekstu objave međunarodnog tendera Mađarske Vlade na koji se mogu prijaviti sve aviokompanije zainteresovane za otvaranje ove linije.
Na sastanku je između ostalog razmatrana mogućnost finaliziranja pregovara sa mađarskom aviokompanijom Wizzair, sa kojom je Međunarodni aerodrom Sarajevo u 2016. godini iznova započeo pregovore o uspostavljanju saradnje. Prema riječima g. Kajmakovića, ova saradnja trebala bi biti konkretizovana ukoliko se ispoštuju načela nediskriminacije, transparentnosti i ekonomske opravdanosti sa obje strane.
Direktor Kajmaković je istakao da je Međunarodni aerodrom Sarajevo otvoren za saradnju, kako sa Wizzairom tako i sa drugim aviokompanijama, ukoliko se nađe zajednički interes, te je g. Heteia upoznao sa operativnim kapacitetima aerodroma i razvojnim projektima, koji su pokrenuti u skladu sa sve većim interesovanjem aviokompanija za uspostavu aviolinija sa Aerodroma Sarajevo, ali i sa povećanjem broja putnika.
Uz riječi zahvalnosti za upriličenu posjetu, Péter Hetei je izrazio podršku naporima rukovodstva Međunarodnog aerodroma Sarajevo za unapređenje poslovanja i poželio sreću u daljem radu.